Публикувано на: вт, апр. 28th, 2015

Любо Пенев поема ЦСКА

Любослав Пенев ще бъде новият старши треньор на ЦСКА, съобщиха от „Армията“. Очаква се футболната легенда да води днешната следобедна тренировка. В близките часове клубът може да има и нов спортно-технически директор.

Бившият национален селекционер ще замени на поста Галин Иванов, под чието ръководство червените не успяха да спечелят в 4 поредни мача и да вкарат гол.
Според информацията Пенев се е съгласил да работи без пари до края на сезона. Заедно с него идва и целият екип, с който работи в националния отбор, който също няма да получава възнаграждение.

Очаква се през лятото, ако финансовото положение на „Българска армия“ се стабилизира и стане ясно бъдещето на клуба, 48-годишният специалист да подпише договор и за следващия сезон.

Той водеше червените между март и декември 2009 г. Пенев напусна „Българска армия“ след конфликт с ръководството от „Титан“, а през есента на 2010 г. пое „Литекс“. С ловешкия тим той спечели титлата в А група в първия си сезон. През ноември 2011 г. Пенев застана начело на националния отбор, който водеше до края на 2014 г.

Междувременно Пенев изкара и кратък период начело на пловдивския „Ботев“, но си тръгна заради кризата в клуба след срива на КТБ.

Коментари

Автор